Правилното хранене- ключ към здраве, красота и дълголетие

В Днешната статия ще ви представя част от книгата, чието заглавие е като, това на статията с автор Малахов.

Практическите съвети в нея няма да чуете от никой лекар. Авторът описва разрушителното действие на неправилното хранене, като основна причина за всички болести, а именно:

  • Безразборното съчетаване на храните и употребата на преработена храна-хляб, тестени и захарни изделия, консерви, колбаси, газирани напитки и др., които водят до гниене, ферментация и задръстване на организма със шлаки, слуз, токсини и паразити. При употреба на такава храна организма изразходва много жизнена енергия, неоходима за смилане на храната, съпроводено с умора, преждевременно стареене на органите и съкращаване на живота. Неправилното хранене е най-честа причина за хрема, ангина и бронхит при децата, посочва авторът.
  • Преяждането, пиенето на течности по време на храна и хапването мужду приемите на храна затрудняват много храносмилателния процес и водят до натрупване на непреработена храна, гниене и токсини. За смилането на пресни плодове и зеленчуци ние изразходваме 50% по-малко жизнена енергия, поради това, че те се смилат от собствените си ферменти. Затова след като сме хапнали от тях се чувстваме бодри, енергични и жизнени. Дъвчете храната старателно и дълго време.

Всеки прием на преработена храна трябва да се предхожда от жива храна- пресни плодове, зеленчуци, кълнове и семена, необходими за преработването на храната. Голяма зеленчукова салата трябва да предхожда всяко ястие.

  • Не приемайте твърде гореща и твърде студена храна. Яжте само когато огладнеете. Не трябва да ядете нова храна, докато не се смели предходната, защото става конфликт и трудно храносмилане.

Родителите, хранейки децата си предимно с тестени изделия -кифли, бонбони,шоколади, вафли и др. сами причиняват болести на децата си, създават им вредни навици и влошават здравето им.

 

Публикувай коментара си тук

0

Моята количка