ПРОБИОТИЦИТЕ “ЕНТЕРОСАН” В ПРОФИЛАКТИКАТА И ТЕРАПИЯТА НА ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО

Пробиотиците, като биологично активни препарати, съдържащи полезни микроорганизми, са съвременни средства при редица заболявания на човека.

Материали и методи:

Чрез съвременни селекционногенетини методи са подбрани щамове лактобацили и бифидобактерии с пробиотични свойства. Те са в основата на създадените пробиотични препарати “Ентеросан”, съдържащи висока концентрация активни клетки на лактобацили и бифидобактерии, метаболити от тяхната жизнена дейност, определени микроелементи, витамини и аминокиселини. Апробирани са във водещи клиники и медицински центрове у нас и в чужбина.

Резултати:

Чрез съчетаване на рационално хранене, режим и пробиотици “Ентеросан – 76М и 76Р” при група от 20 пациенти е постигнато потискане на апетита, подобряване на храносмилането и като резултат съществена редукция на телесната маса, подобряване на липидния профил и повишена жизненост.

При клиничните изследвания с “Ентеросан – Форте” при пациенти с повишен праг на холестерол и нарушен липиден профил е констатирано редукция на техните нива до нормалните им стойности. Ефектът е вследствие на подобряването на метаболизма и се постига при едномесечен курс на приемане на пробиотика. Аналогично действие върху дислипидемиите проявява “Ентеросан 47”. В неговия състав са включени специфични компоненти, чрез които се постига нормализиране на артериалното налягане при пациенти с I и II степен на хипертония.

Приемът на пробиотичния препарат “Ентеросан Д” от пациенти със захарен диабет води до подобряване на обмяната на въглехидрати и мазнини, повишаване на ефективността на действието на инсулина и като следствие понижаване на потребността от него. Пробиотикът е надеждно средство и за опазване на съдовата система.

Разработеният препарат “Ентеросан 68” помага на страдащи от ревматоиден артрит и подагра.

Заключение:

Установените ефекти на пробиотиците “Ентеросан” утвърждават възможността за възпиране на затлъстяването и съпътстващите го заболявания.

Чрез приложението на пробиотиците се постига балансиране на стомашно-чревната микрофлора, възстановяване на селективната пропускливост на чревния епител и подобряване на имунния статус, което разкрива път за промяна на модела на опазване на здравето на човека.

 

Публикувай коментара си тук

0

Моята количка