За какво помага Натуралния Ябълков оцет? Кой оцет е истински?

В оцетът от ябълка се откриват всички ценни вещества на ябълковия плод, които народната медицина високо оценява и препоръчва. В съдържанието на оцета се откриват 93 различни съставки, които стимулират жизнените функции на организма, множество ензими, 20 особено важни минерали (калий, натрий, магнезий, фосфор, хлор, сяра, мед, желязо, силиций, флуор), както и витамините А, В1, В2, В6, С, Е и Р. От друга страна пектинът, който се съдържа в ябълките, се отличава със силни абсорбционни и противовъзпалителни свойства. В неговия състав влизат няколко различни киселини – ябълкова, млечна, аскорбинова и оцетна. Освен това той съдържа редица полезни минерални вещества: калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, както и витамините В и Е. Всички тези компоненти влияят благотворно на човешкия организъм, очистват го от шлаки и го предпазват от вредното въздействие на околната среда. Ябълковият оцет регулира нивата на холестерол в кръвта.

Ползи от консумацията на ябълков оцет :

* Бори се с инфекциите

* Регулира кръвното налягане

* Обезболяващо при артрит

* Насърчаване на храносмилането

* Подобряване на метаболизма

* Пречистване на вашите клетки

* Облекчаване на главоболието

* При ужилвания и ухапвания от насекоми

* При запек

* Контролиране на кръвното налягане

*При мускулни крампи

* Помощ за промиване на жлъчния мехур

* Контрол на теглото

* Поддържане на кожата

* Облекчаване на болки в гърлото, ларингит

* Слънчево изгаряне

* За предотвратяване на пърхот, оплешивяване и сърбеж

Знаем ли какъв оцет купуваме – натурален или синтетичен?

Традиционният метод за получаване на оцет си остава натуралният, т.е оцетнокиселата ферментация на база етилов алкохол. През последните години на българския пазар се увеличиха продажбите на оцет, приготвен от оцетна киселина, получена чрез химичен синтез, т.е. за производството на оцета не се използва вино или етанол, а производни и деривати от разграждането на петрола. Основно се ползва оцветен с карамел (обикновено Е150) 4%-8% разтвор на оцетна киселина с добавен 1%-3% лимонена киселина.

 

Ябълковия оцет се произвежда от ябълкови джибри и съдържа над 90 различни съставки, които стимулират жизнените функции на организма. Цвета му е кафеникаво-жълт и противно на внушеното от медиите, може да бъде опасен, ако се приема директно. При директна консумация (пиене, а не готвене), следва да се разреди преди изпиване, в противен случай, поради киселинността си, може да изгори гърлото. Ябълковия оцет съдържа още: ензими и 20 особено важни минерални вещества, витамини и микроелементи като: калий, натрий, магнезий, фосфор, хлор, сяра, мед, желязо, силиций, флуор, витамините: С, Е, А, В1, В2, В6, бета-каротин, витамин Р.

Масовите производители на оцет предлагат продукт, обикновено синтетично приготвен, с много по-ниска себестойност и почти двойно по-ниска цена, но с неспазване на технологичните и енологични практики, предписани от закона и произтичащите от това рискове и недостатъци. Всеки потребител трябва да знае, че основното преимущество на синтетично направения оцет – много по-ниската цена, не компенисира неговите недостатъци изтъкнати по-горе. Това е така, тъй като не се спазват утвърдените технологични и енологични практики.  Ниската цена  на оцет говори за ниско качество и в него има синтетична киселина- Е260. Такъв оцет не е натурален.

Публикувай коментара си тук

0

Моята количка