Алтернативната медицина. Защо да и се доверим?

Все по-често чета и чувам за хора, които са потърсили лекарска помощ в болници, но не само ,че не са я получили, а за съжаление са излезли от там по-болни. Колко хора умират всеки ден в България? Всеки от нас има поне един близък, приятел или познат, който отчаяно търси лечение в нашите болници. Какво, обаче получава:

  • Лепват му тежка диагноза
  • Лекуват го с антибиотици, дори и при настинка
  • Искат да си плаща, независимо, че е осигурен
  • Отнасят се с пренебрежение към него
  • Когато диагнозата е неясна или неразбираема, препращат го в други болници и……..започва ходенето по мъките
  • Дори да успеят да го „излекуват” за кратко и го изписват „здрав” това не е така и болният стига до такова отчаяние, че не иска да живее. Видях го с очите си при една раково болна жена, която вижда, че е в тежест на близките си както с грижи, така и финансово. Трагедията е голяма.
  • В други Европейски страни като Испания, лечението е безплатно, отношението-любезно, антибиотици- само в много тежки случаи.

Защо продължавате да се доверявате на медицината в България?

Повечето хора казват, че нямат избор и всеки месец отиват и си купуват лекарствата, изписани от лекаря, за които намират средства, но за качествена и истинска храна нямат. Купуват най-евтиния хляб, кафе, сладкиши, полуфабрикати, консерви, наденици, салами и т.н. и не се замислят какво вкарват в телата си.

Лекарствата замаскират причината за болестта, която стои под повърхността и не изчезва.

И цикълът се затваря- болест-лекар-лекарства от аптеката-постъпване в болница и когато се приложат класическите методи на лечение, изписват пациента да си ходи вкъщи с диагноза-ЗДРАВ. Тогава човека е още по-болен, но и без пари, защото всички спестявания заминават за операции, медикаменти, престой и други.

Как да излезем от този омагьсан кръг?

На първо място важно е докато сме млади и здрави да си правим профилактика. Това означава, да се грижим за тялото си с правилно хранене, детокс и лечебно гладуване и да изчистим всички негативни емоции. Може би не вярвате, но е истина, че 95% от болестите се дължат на емоциите, 4 % на некачествена храна и неправилно хранене и само 1% е генетика.

Да се храним правилно означава

– да включим в менюто си основно жива и чиста храна, богата на витамини и минерали, без консерванти и ГМО,

– да пием много вода-2,3 литра на ден, за дълбока хидратация, гладка кожа и дълголетие

– да разтоварваме стреса с любими занимания и спорт

– да приемаме добавки, пробиотици, аминокиселини, ензими, витамини, защото няма как да си набавим всичко необходимо от храната

– да си правим детокс 2 пъти годишно със зеленчукови или плодови сокове, вода и чай, тъй като замърсения въздух и храна изпълват тялото с токсини, тежки метали, бактерии,паразити и др.

– да заменим белия хляб с опасните ГМО пшеница и турска мая с дрожди с хляб с лимец с квас

– да избягваме бялата сол и захар

-да се сбогуваме с алкохола и цигарите

Как да се справим с емоциите?

Като се освободим от вината, обидата, злобата, алчността, завистта, клюкарстването и осъждането, омразата и др. Тези емоции ни свалят вибрациите и започваме да излъчваме негативност, привличаме подобни емоции, имунитета пада и болестта се появява първо в ефирните тела. Червената лампа светва-появяват се различни симптоми, че тази съвършена система-човешкото тяло е извън строя. Всяка болест има връзка с поне една негативна емоция. Хубавата новина, е че когато тази емоция изчезне и болестта си отива. За болните от Рак например е доказано, че таят дълбока обида към близък и не обичат достатъчно себе си.

Когато открием и отработим причината за болестта ще се излекуваме. Нелечими болести няма. Има нелечими хора.

Когато повярваме в това и започнем да променяме навиците си, отношението към себе си и другите, мислите си, светът около нас се променя.

Според китайската медицина нарушаването на баланса на ин и ян енергиите води до спадане на жизнената енергия-чи. Човека се разглежда като отделна екосистема и съвкупност от петте елемента-огън, земя, вода, метал и дърво които описват промените в потока на жизнена енергия.

Алтернативните методи са безвредни и могат да се съчетават с всякакви лекарства.

Изборът е в нашите ръце, но ако искаме и вярваме във всичко описано по-горе ще можем да се излекуваме по обратния път, по който е дошла болестта.

Бъдете по-здрави.

 

Публикувай коментара си тук

0

Моята количка