Защо се разболяваме и как да си помогнем сами?

В забързаното ни ежедневие често се храним когато и с каквото ни попадне, без да се замисляме колко важно е храненето за нашето здраве. Колкото повече пренебрегваме какво, колко и кога хапваме, толкова по-осезаемо започваме да боледуваме. България е една от водещите страни в Европа по затлъстяване, а сърдечните болести са водеща причина за смърността у нас.Половин милион пък страдат от диабет. Статистиката на заболявания е дълга. Основна причина според мен за болестите са негативните емоции и веднага след тях- храната. За да сте в добро здраве грижете се добре за мислите, емоциите и начина си на хранене.

Споделям някои ЗДРАВОСЛОВНИ СЪВЕТИ, които аз прилагам за себе си и имат положителен ефект:

  1. Пийте по 2-3литра вода на ден. Тялото ни е съставено от над 70 % вода и много често, когато липсва вода в тялото ни боли главата. Обезводняването води до много други неприятни последствия- умора, гняв, депресия, подуване, нарушен сън и други. Добавете сок от пресен лимон- за да алкализирате организма и да повишите нивото на витамини и минерали в тялото си. Киселинната среда намалява кислорода в кръвта, уврежда клетките и създава среда с токсини в организма.
  2. Хранете се бавно и спокойно. Сдъвквайте храната дълго време. Така опасност от преяждане няма и вие ще се заситите с по-малко количество храна. Мерителната доза е по една ваша шепа от всичко- белтъчини, въглехидрати, протеини, витаминозни храни.
  3. Избягвайте консервирана и пушена храна, полуфабрикати, газирани,тестени и сладкиши с бяла захар.
  4. Спортувайте. Изберете любим спорт или просто се разхождайте, карайте колело поне 1 час дневно. Чрез движението клетките изхвърлят по-лесно отпадъците от тялото и се изгарят излишните калории.
  5. Не пийте течности докато се храните. Напитките поне 30 мин. преди или след хранене.
  6. Правете си детокс 2 пъти годишно със сокове от плодове и зеленчуци, за да прочистите лимфата от шлаки,токсини и др. отпадни вещества.
  7. Заменете белия хлаб /с турска мая с дрожди/ с хляб от лимец с квас. Лимеца е с ниско съдържание на глутен и няма ГМО, защото е диворастящо жито. Заменете бялата захар с натурални подсладители- мед,агаве,петмез,тръстикова захар. Заменете бялата сол с хималайска сол.

И накрая нещо важно- Обичате себе и другите хора и се грижете добре за своето тяло, защото то е дом на нашата душа и ни е нужно до края на живота.

Публикувай коментара си тук

0

Моята количка